پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۹۲۳۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۷
تدفین اموات در یکی از مهمترین سایت‌های تاریخی ایران همچنان ادامه دارد. این مسئله علاوه بر ایجاد مشکل جهت ثبت شهر تاریخی بیشاپور در فهرست آثار جهانی باعث ایجاد چالش‌هایی میان برخی روستاییان اطراف مجموعه و اداره میراث فرهنگی شده است.

 از سال‌ها پیش اموات دو روستای شهر تاریخی بیشاپور در منطقه‌ جنوبی این شهر تاریخی دفن می‌شدند و با وجود اینکه زمین محوطه به تملک اداره میراث‌فرهنگی در آمده و اطراف آن حصارکشی شد، اما دفن اموات همچنان ادامه یافت.

به‌گزارش CHN بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران است که در زمان ساسانیان ساخته شده‌ و امروزه تنها ویرانه‌هایی از آن برجای مانده‌است. این شهر باستانی با وسعت دویست هکتاری مملو از آثار باستانی است؛ اما گویی این وسعت محلی مناسب برای جاده‌کشی، تدفین اموات و اتفاقات ناخوشایندی شده که تنها تخریب آثار تاریخی را به‌همراه دارد.

«محسن عباسپور» فعال میراث‌فرهنگی در این باره به خبرگزاری CHN می‌گوید: «سالهاست که مردم دو روستای جنوبی شهرتاریخی بیشاپور مردگان را در محوطه شهر بیشاپور دفن می‌کنند. بدون شک با توجه به مباحث اخلاقی و عرفی موجود در منطقه، اداره میراث‌فرهنگی در رابطه با دفن اموات موظف است با چشم پوشی از اقدامات قهری ضمن برقراری تعامل با اهالی روستاهای اطراف زمینی جایگزین برای دفن مردگان به آن‌ها بدهد، اما باوجود گذشت سالیان متمادی از برزو این مشکل اداره میراث‌فرهنگی به‌ویژه پایگاه پژوهشی بیشاپور به هیچ‌وجه نتوانسته‌‌ از عهده این کار برآیند».

 

تدفین مردگان در جوار آثار تاریخی!

به‌گفته‌وی، دفن اموات در بیشاپور علاوه بر آنکه منظر این شهر تاریخی را از بین می‌برد موجب حفاری در این محوطه ساسانی می‌شود. از آنجایی‌که حفاری برای دفن درگذشتگان به نوعی حفاری غیرمجاز در یک سایت تاریخی محسوب می‌شود، انجام آن با قوانین جاری در حوزه‌ی میراث‌فرهنگی متضاد است.

هم‌اکنون آنچه که ابعاد تازه‌ای به چالش دفن اموات در مجموعه‌ی بیشاپور داده، احداث سازه‌هایی در این قبرستان است که هم اجزا بتونی دارند و هم تأثیر عمده‌ای در آشفتگی و بهم‌ریختگی منظر شهر تاریخی بیشاپور ایجاد می‌کنند.

عباسپور در این خصوص اینطور می‌گوید: هم‌اکنون انفعال مشهود پایگاه پژوهشی بیشاپور در حل مشکلات و چالش‌های پیش‌روی این مجموعه تاریخی به ویژه طی سال‌های اخیر باعث شده شدت تخریب‌ها در این مجموعه  باستانی افزایش پیدا کند؛ تا آنجا که علاوه بر مسئله دفن اموات، بیشاپور با چالش‌های دیگری از جمله آتش سوزی، رها شدن آثار در مجموعه، بدون حفاظت ماندن بسیاری از آثار کشف شده و تردد کامیون‌ها و اتومبیل‌ها در این شهر تاریخی مواجه است.

بیشاپور، از قدیمی‌ترین شهرهایی است که تاریخچه ساخت آن به‌صورت مکتوب در سنگ نوشته‌‌‌ موجود است. این شهر تاریخی در شمال شهر کازرون قرار گرفته و از شهرهای خوش آب و هوا و دارای طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار بوده‌است. در کتابهای تاریخی، نام این شهر با عنوان‌های بیشاپور، بیشابور، به شاپور، بیشاور و «به اندیوشاپور» نگاشته و تا قرن هفتم هجری آباد و مسکونی بوده‌ و پس از آن ویران شده‌است. بیشاپور گنجینه‌ای از آثار ارزشمند ساسانی مانند معبد آناهیتا است.


نویسنده: مریم جلیلوند
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
0
0
په نه په باید به صورت کاه گلی باشد که با یک زلزله مثل بیشاپور تمام شهر تخریب بشه
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۱
0
0
تو تخت جمشید میان رادیو راه اندازی میکنند ولی تو بیشاپور میان مـــــــــــــــرده خاک می کنن!!!
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۲/۰۶
اذان صبح
۰۵:۰۱:۰۲
طلوع افتاب
۰۶:۲۶:۰۳
اذان ظهر
۱۳:۰۱:۴۵
غروب آفتاب
۱۹:۳۶:۴۱
اذان مغرب
۱۹:۵۳:۲۳