پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۵۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۸۹ - ۱۴:۳۸

روزنامه الاخبار امروز نوشت : هر جا كه احمدی نژاد پای در آن می گذارد میدان جدل است اما این بار او آرامش را و لو به صورت موقت به قاموس سیاسی  لبنان بازگرداند و توانست تا تناقضات را در كاخ ریاست جمهوری لبنان در بعبدا جمع كند.

به گزارش سرویس بین الملل «آینده»، صرف نظر از استقبال كم نظیر مردم لبنان از دكتر احمدی نژاد، آنچه مهم و برای برخی ناظران غیرقابل پیش بینی بود، استقبال تمام گروه ها و چهره های لبنانی در سفر رییس جمهور ایران بود كه حتی جناح غربگرا و شخصیتی چون سمیر جعجع كه متهم در به اسارت گرفتن 4 دیپلمات ایرانی است نیز در ضیافت ناهار میشل سلیمان به افتخار احمدی نژاد حضور یافتند.

بنا بر این گزارش  هرچند مواضع خارجی ایران در باره مقاومت ، رژیم صهیونیستی و هم پیمانی با سوریه توسط رئیس جمهور ایران در بیروت بار دیگر اعلام شد، اما زمینه طرح این سیاست این بار با موارد سابق كاملا متفاوت است .

شاید یكی از عوامل این تفاوت به فضای سیاسی لبنان باز می گردد. چرا كه پیش از آغاز سفر رسمی رئیس جمهور ایران به لبنان بسیاری از گروه های سیاسی متحد غرب و كشورهای میانه روی عرب  و از جمله " جریان 14 مارس " این دیدار را دارای ره آوردهای غیر قابل پیش بینی و احتمالا خطرناك ارزیابی می كردند. اما با نزدیك شدن این سفر، این مواضع یكباره عوض شد و همه طرف های سیاسی رسمی در این كشور اعلام كردند با این سفر در چهارچوب پروتكل های رسمی لبنان برخورد كرده و به آن خوشآمد می گویند .

از جمله بارزترین شخصیت های سیاسی لبنان كه مواضعی عجولانه و تهاجمی علیه این دیدار گرفته بود، "سمیر جعجع" رئیس نیروهای قوات لبنانی بود. اما در كمال تعجب مشاهده شد كه وی در ضیافت ناهار ریاست جمهوری لبنان كه به افتخار همتای ایرانی اش برگزار گردید ، حاضر بود و پس از مواضع رسمی احمدی نژاد از موضع سابق خود عقب نشینی كرد و اعلام كرد، همه هم ردیف های وی در دیگر گروه های سیاسی لبنان لازم است از مواضع احمدی نژاد درباره وحدت ملی لبنان و یكپارچگی سیاسی در این كشور حمایت كنند .

این شرایط یكی از همان ویژگی های منحصر به فرد لبنان است كه گروه های سیاسی آن به دلیل شرایط سیاسی خاص این كشور به سرعت در مواضع خود چرخش داده و خود را با شرایط سیاسی حاكم تطبیق می دهند.

روزنامه الاخبار در همین رابطه امروز نوشت : هر جا كه احمدی نژاد پای در آن می گذارد، میدان جدل است اما این بار او آرامش را و لو به صورت موقت به قاموس سیاسی  لبنان بازگرداند و توانست تناقضات را در كاخ ریاست جمهوری لبنان در بعبدا جمع كند.

اشاره روزنامه الاخبار به ضیافت ناهار رئیس جمهور لبنان است كه نمایندگان همه طرف های سیاسی لبنانی در آن حاضر بودند.  با این همه ، همگان منتظرند تا ببینند نتیجه دیدار رئیس جمهور ایران از لبنان چه خواهد شد . اما بدون تردید این دیدار رسمی همه خط های دیپلماتیك رایج در این كشور و بسیاری از كشورهای دیگر را شكست و با استقبال مردمی در صف های طولانی  كه از فرودگاه رفیق حریری بیروت تا میانه جاده فرودگاه تنظیم شده بود ، نمایشی از قدرت و نفوذ ایران در لبنان را به رخ بسیاری از كشورهای جهان اعم از غربی و عربی و روسای آن ها كشید . 

شب گذشته سید حسن نصرالله نیز خطابی اسلامی ، عربی ، لبنانی و ایرانی در حضور رئیس جمهور ایران از طریق ویدیو كنفرانس ارائه كرد و آن چه را ایران می خواهد، همان چیزی بر شمرد كه مردم لبنان و فلسطین می خواهند . نصرالله مشی سیاسی ایران در خاورمیانه را منطبق با مصالح ملت های عرب مسلمان در خاورمیانه برشمرد و تاكید نمود كه ایران با اتخاذ سیاست وحدت در جهان اسلام از برافروختن سیاست های افراطی طایفی جلوگیری كرده است . وی با تمجید از ایران، نقش آن را در دفاع از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی نقشی غیر قابل كتمان برشمرد و آن را ستونی اساسی در این مسیر دانست .

احمدی نژاد هم در سخنرانی خود در منطقه شیعه نشین بیروت "ضاحیه" هرگونه سازش با رژیم صهیونیستی و اعطای حتی یك وجب از سرزمین فلسطین به این رژیم را به شدت رد كرد . آمریكا این مواضع احمدی نژاد را به شدت تحریك كننده تعبیر نمود و ایران را همچنان حامی تروریسم در منطقه معرفی كرد .

اما در این میان موضع جدید حكومت خودگردان در باره ادامه مذاكرات صلح بیش از هر چیز دیگر از دیروز تا كنون جلب توجه می كند: "یاسر عبد ربه" عضو كمیته اجرای سازمان آزادیبخش فلسطین و یكی از مشاوران عالی رتبه محمود عباس و عضو تیم مذاكره كننده فلسطینی با طرف اسرائیلی اعلام كرد: اگر مرزهای اسرائیل تعیین و روشن شود كه این رژیم در كجاها حاكمیت خواهد داشت و مرزهای دولت آینده فلسطین در قالب مرزهای 1967 تعیین و روشن شود، آنگاه آماده ایم به مذاكرات ادامه داده و رژیم اسرائیل را با هر اسمی به رسمیت بشناسیم .

این در حالی است كه به احتمال بسیار كمیته چهارجانبه عربی پیگیری مذاكرات صلح و اتحادیه عرب از این پیشنهاد حمایت خواهند كرد . قالب این ادعا همان تشكیل دولت فلسطین در مرزهای سال 1967 است كه پیشتر در قالب طرح صلح سران عرب در بیروت و به شكل خاص از سوی پادشاهی سعودی ارائه شده است . اما این موضع " عبد ربه " به شدت و بسیار سریع از سوی حماس و بسیاری از نیروهای ملی فلسطین و عربی رد شد و آن را مصداق بارز توافق بر سر عدم بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان و اعتراف به یهودی بودن رژیم اشغالگر قدس دانستند .

این امر نشان می دهد خط رسمی دولت های عربی همچنان بر خلاف دیدگاه های ایران حركت می كند، خطی كه از دیروز تا به امروز بارها از سوی رئیس جمهور در بیروت اعلام شده است و همین امر یكی از چالش های اساسی است كه گروه های سیاسی وابسته و نزدیك به غرب و خط میانه روی دولت های عربی موسوم به خط سازش در لبنان دنبال می كنند . آن ها معتقدند لبنان نمی تواند مسیر رسمی خود را با دیگر كشورهای عضو اتحادیه عرب در باره مذاكرات صلح جدا كند .

با این حال همه و از جمله اسرائیلی ها می دانند سرنوشت نهایی مذاكرات توسط فلسطینی های مذاكره كننده تعیین نمی شود و پارامترهای گوناگونی وجود دارد كه به راحتی می توانند مسیر گفتگوها را عوض كنند .

اكنون لبنان با ایران از نظر سیاسی و اقتصادی شرایط سیاسی بسیار نزدیكتری دارد كه آثار مثبتی در مناسبات رسمی دو كشور ایفاء خواهد نمود . یكی از بندهایی كه ایران از مدت ها قبل اعلام كرده بود، موضوع تجهیز ارتش لبنان به سلاح های ایرانی بوده است.اما این امر چه بسا به رغم علاقه بسیاری از دولتمردان لبنانی مسكوت گذاشته شود .

روزنامه السفیر در این باره می نویسد : در یك ركورد 16 قرارداد و یادداشت تفاهم ولادت یافت تا همكاری استراتژیك دو كشور را تقویت كند و هیچ بندی در این قراردادها جا نیفتاد، مگر قرارداد نظامی كه به دلیل دستورات خارجی بر لبنان بوده است ، دستوراتی كه زیر سقف قطعنامه های شورای امنیت بوده و لبنان را از فرصت مسلح شدن به سلاح ایرانی محروم كرده است . 

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۴/۰۲/۱۸
اذان صبح
۰۴:۴۷:۴۱
طلوع افتاب
۰۶:۱۵:۴۴
اذان ظهر
۱۳:۰۰:۲۴
غروب آفتاب
۱۹:۴۴:۱۷
اذان مغرب
۲۰:۰۱:۲۵