همايش حقوق زن در جامعه در كازرون با حضور مسئولان قضايي و جمعي از بانوان اين شهرستان برگزار شد.رئيس دادگستري كازرون در همايش حقوق زن در جامعه كه در فرمانداري اين شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: مهريه مالي است كه در زمان عقد و ازدواج دايم يا غيردايم و موقت با تراضي زن و شوهر تعيين ميشود.
خبرگزاري فارس: همايش حقوق زن در جامعه در كازرون با حضور مسئولان قضايي و جمعي از بانوان اين شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كازرون، رئيس دادگستري كازرون امشب در همايش حقوق زن در جامعه كه در فرمانداري اين شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: مهريه مالي است كه در زمان عقد و ازدواج دايم يا غيردايم و موقت با تراضي زن و شوهر تعيين ميشود.
حجتالاسلام ابوالفضل عاشوري افزود: اگر مردي مهريه را كه زوجه گفته است، پذيرفت، طبق قانون در صورت مطالبه آن از طرف زن، مرد موظف به پرداخت آن است.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه مهريه عندالمطالبه است بنابر اين مردي كه مهريه سنگين را ميپذيرد صفيه و فاقد عقل معامله است.
اين مقام مسئول اذعان كرد: كسي كه مهريه را ميپذيرد بايد توان پرداخت آن را بالفعل و بالقوه داشته باشد.
عاشوري با اشاره به اينكه زماني كه دختر خودش مهريه را انتخاب كند و زوجين موافقت كردند، كافي است، بيان داشت: تعيين ميزان مهريه از طرف پدر و مادر شرعي و قانوني نيست و جنبه عرفي دارد.
رئيس دادگستري كازرون با اشاره به اينكه در قانون آمده است كه به محض وقوع عقد، زوجه مالك مهريه خود شده و ثمره حقوقي و قضايي دارد، تصريح كرد: قانونگذار دو ضمانت اجرايي را براي مهريه گذاشته كه يكي ماده 2 و ديگري براي افرادي كه عقد كرده ولي هنوز عروسي نكردهاند.
عاشوري افزود: در ماده 2 آمده است كه اگر مردي محكوم به پرداخت مهريه شد بايد سريع آن را پرداخت كند.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: مهريه در واقع يك پشتوانه براي زن است تا اگر شوهرش او را ترك كند محتاج نباشد.
عاشوري در ادامه افزود: البته اين طلب مهريهها و طلاقها زماني اتفاق ميافتد كه حسن معاشرت در خانه و خانواده وجود نداشته باشد.
وي تاكيد كرد: اگر بين دختر و پسر حسن معاشرت، تفاهم، عشق و محبت وجود داشته باشد حاضرند جان خود را فداي يكديگر كنند.
رئيس دادگستري كازرون با اشاره به اينكه مهريه را به دو صورت مال و وجه رايج مملكت (پول) مشخص ميكنند، تصريح كرد: در مال بايد عين آن پرداخت شود و در پول به تصويب مجلس به ازاي نرخ شاخص تورم اعلامي از سوي بانك مركزي مشخص ميشود.