مسابقه بزرگ پخت غذاهاي سنتي ويژه بانوان در كازرون برگزار شد. به گزارش خبرگزاري فارس از كازرون، اين مسابقه پنجشنبه شب به همت كانون بانوان فاطمه زهرا(س) و با همكاري امور بانوان فرمانداري اين شهرستان در بوستان رفيع كازرون برگزار شد.
خبرگزاري فارس: مسابقه بزرگ پخت غذاهاي سنتي ويژه بانوان در كازرون برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كازرون، اين مسابقه پنجشنبه شب به همت كانون بانوان فاطمه زهرا(س) و با همكاري امور بانوان فرمانداري اين شهرستان در بوستان رفيع كازرون برگزار شد.
در اين مسابقه 30 نفر از بانوان با ارائه 39 غذاي پختهشده توسط خود در اين مراسم شركت داشتند.
در حاشيه اين مراسم مدير كانون بانوان فاطمه زهرا(س) در گفتگو با خبرنگار فارس در كازرون اظهار داشت: اين مسابقه با هدف آشنايي مردم با پخت غذاهاي سنتي كازرون، احيا غذاهاي سنتي، سرگرمي و انتقال آن به نسل جوان برگزار شده است.
طاهره خواجه گنجاندن مواد پركالري در سبد غذاهاي خانوار و ترويج فرهنگ استفاده از مواد غذايي سالم، كمهزينه و قابل استفاده براي تمام اقشار با توجه به سال اصلاح الگوي مصرف را از اهداف ديگر برگزاري اين مسابقه عنوان كرد و افزود: در اين مسابقه غذاهاي سنتي كازرون از جمله آش كارده، آش گندم، آش لمريك ، آش بادمجان، آش تمبر و تليت رمليك پخته شد.
وي اضافه كرد: قورمه سبزي، للك، آش رشته، شورواي اسفناج، آش غوره، گبوله و پاپ كوارا از ديگر غذاهايي بود كه در اين مسابقه پخته شد.
وي آب داغك را به عنوان قديميترين غذاي سنتي كازرون عنوان و تصريح كرد: اين غذا از پيازداغ، نعناع داغ، شمبليله، زرد چوبه و آب نمك تشكيل شده كه با جوشاندن قابل خوردن ميشود.
مدير كانون بانوان فاطمه زهرا(س) كازرون با اشاره به اينكه آش كارده يكي ديگر از غذاهاي سنتي معروف كازرون است، گفت: براي پخت اين آش ابتدا ماست را نگه داشته تا ترش شود، سپس مقداري جو نارس، شويد، سيب سبز، پوست نارنج خلال شده به همراه علف كارده و آب داغ را مخلوط كرده و هم ميزنيم.
خواجه افزود: البته تا زمان پخته شدن بايد آن را هم زد تا بريده نشود و همچنين بهدليل جلوگيري از زخم شدن دهان نبايد آنرا تا قبل از پخته شدن چشيد.
وي اضافه كرد: پس از آنكه آش غليظ شد شعله را خاموش كرده و آماده براي خوردن ميشود.
در پايان اين مسابقه با نظر هيئت داوران به 10 نفر از كساني كه غذاي بهتري پخته بودند جوائزي اهدا شد.