پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۱۸۸۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۵:۲۴
دكتر اسماعيل كهرم در گفت و گويي؛ دیدگاههای کارشناسی خود در مورد آسیب‌های حاصل از ایجاد راه روستایی در حاشیه تالاب پریشان را بیان کرد.

دكتر اسماعيل كهرم در گفت و گويي؛ دیدگاههای کارشناسی خود در مورد آسیب‌های حاصل از ایجاد راه روستایی در حاشیه تالاب پریشان را بیان کرد. وی  در مورد حریم دریاچه و مرز مداخلات در مناطق تحت حفاظت می‌گوید:

مرز و محل توقف یک تالاب همان لبه آب یا آخرین نقطه پیشروی آب آن نیست، بلکه یک محوطه‌ای در اطراف آن وجود دارد که این محوطه، یک منطقه امن است که در انگلیسی به آن Buffer می‌گویند.

غرض از پیش‌بینی و نهادن چنین حائلی در اطراف مثلاً پارک‌های حفاظت شده و یا پارک ملی و یا یک دریاچه، این است که بلافاصله از زمین کشاورزی وارد دریاچه نشویم و پساب‌های زمین‌های کشاورزی، سموم دفع آفات، کودهای شیمیایی و غیره بلافاصله وارد آب آن نشود. بنابراین جاده سازی درست در منطقه‌ای که قرار است امن و حائل باشد، دقیقا به معنای درافتادن با جان این دریاچه است

علاوه بر این مساله جاده‌سازی، اکنون بیش از ۷۰۰حلقه چاه در اطراف این دریاچه حفر شده که از آب آن استفاده می‌کنند. بنابراین آب دریاچه در سالهای گذشته مرتب در حال کاهش بوده و همچنین از نیزارهای آن بهره‌برداری می‌کنند و آتش می‌زنند و نیز تعداد پرنده‌ها هم در حال کاهش است.

به‌غیر از مناطق بافر(Buffer) یا منطقه امن اطراف دریاچه، بخشی از زمین‌هایی که بر اثر کم شدن آب دریاچه پدیدار شده‌اند هم مورد استفاده اداره راه قرار گرفته است. اما این احتمال وجود دارد که بعد از گذشت دوره کم آبی و زیاد شدن مجدد آب دریاچه، این جاده یا تأسیسات دیگر با خطر آب گرفتگی روبه‌رو شوند. درست همان اتفاقی که برای بسیاری از تأسیسات، خانه‌ها و ویلاهای ساخته شده در حاشیه دریای مازندران در سال‌های گذشته پیش آمد.

بله، چنین اتفاقی می‌افتد. ولی در آن زمان دیگر وزارت راه فعلی پاسخگو نیست.

یک کاری به‌طور مقطعی انجام گرفته، هزینه‌ای را این‌ها صرف کردند و اگر چهار یا پنج‌ سال دیگر باز هم دریاچه به حالت پر آبی برسد و آن جاده‌ای که ساخته شده غرقآب شود، کسی پاسخگو نیست. ملاحظه می‌فرمایید که کارهای مقطعی و بدون مطالعه و بدون لحاظ کردن نظرات سازمان حفاظت محیط زیست، چقدر زیان بخش است و درعمل اتلاف انرژی و وقت و پول مملکت خواهد بود.

بعد از بالاگرفتن اعتراضات وسیع نسبت به این عمل اداره راه، دستور توقف عملیات راه‌سازی البته به‌ صورت موقت از سوی دادستانی کازرون صادر شد. اما روز هفتم بهمن ماه رییس اداره راه و ترابری کازرون در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر اعلام کرد: کار ما جاده‌سازی است و این کار را هم انجام می‌دهیم. اسماعیل کهرم ضمن اشاره به چندگانگی نهادهای تصمیم‌گیرنده در این زمینه می‌گوید:

با کشیدن این جاده و تعریض آن دو مسئله این‌جا نمودار می‌شود؛ یکی این که دستگاه‌های مملکتی باهم همخوانی و هماهنگی ندارند. درست مثل‌اینکه یکی از این دستگاه‌ها از کشوری دیگر و از مملکت خارج آمده و دلش خواسته جاده بکشد و سازمان محیط ‌زیست که اینجا مظلوم واقع شده نمی‌تواند جلوگیری کند.

یعنی با این که حفاظت و حراست از این دریاچه در ‌اختیار سازمان محیط زیست است، ناگهان وزارت راه تصمیم می‌گیرد بیاید جاده را عریض کند و اطراف آن را بزند و بکوبد و آنها هم نمی‌توانند هیچگونه دفاعی انجام دهند. به راستی موجب تاسف است که اینجا مسئله محیط زیست مانند همان مرغی است که در مثل، در عزا و عروسی سر آن را می‌برند و قربانی می‌شود

دریاچه پریشان که از سال ۱۹۷۱جزو تالاب‌ها و دریاچه‌های حفاظت‌شده قرار دارد، دارای ارزش‌های زیست‌محیطی منحصر به فردی است. دکتر کهرم در مورد ویژگی‌های آب این دریاچه توضیح می‌دهد:

دریاچه پریشان و یا تالاب پریشان یک دریاچه آب شیرین نیست، بلکه یک دریاچه آب لب شور است، یعنی یک چیزی بین آب شیرین و شور است. اتفاقاً این دریاچه‌ها از خواص حیاتی بیشتری نسبت به دریاچه‌های آب شور و یا آب شیرین برخوردار هستند و این‌طور که الان از راه‌های علمی قابل ااثبات است، حیات اساساً در چنین محوطه‌هایی آغاز شد.

حداکثر وسعت دریاچه پریشان درسال‌های پرآبی ۴ هزار هکتار است و البته هر چقدر که این وسعت بیشتر شود آب تقریباً شیرین‌تر می‌شود و اگر آب به میزان زیادی تبخیر شود آب آن کاملاً شور هم می‌شود. دریاچه در حقیقت نقطه پایانی است بر رشته‌کوهایی زاگرس در غرب ایران و همیشه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.

چون در یک منطقه خشک و بی‌آب قرار گرفته که علاوه ‌بر اینکه آب و ماهی و پرنده و نی را در اختیار کسانی که اطراف این دریاچه زندگی می‌کنند قرار می‌دهد، سفره آب‌های زیر زمینی را مشروب می‌کند و به درد زمین‌های کشاورزی می‌خورد. از طرف دیگر نیز هر ساله حدود ۲۵۰هزار پرنده مهاجر به آنجا و همچنین به دریاچه دشت ارژن که در مجاورت آن قرار دارد می‌روند

 
مطالب مرتبط :
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۴
0
0
دغدغه شما راجع به حفظ دریاچه پریشان ستودنی است اما حتما" شنیده اید در راستای تلاش هاجهت عبور آزاد راه بوشهر شیرازو راه آهن شیراز اهواز از شهر مظلوم کازرون آقایانی گفته اند آزادراه بوشهر شیرازو راه آهن شیراز اهواز باید حتما" از نودان رد شود و گرنه وزارت نفت از آن حمایت مالی نمیکند و در راه احداث تونل بناف سنگ اندازی می کند و در عوض بودجه چهار بانده شده مسیر ابولحیات از بودجه وزارت نفت را تامین مینماید .ان شا ا... آنانی که قصدشان مهجور ماندن کازرون به هر قیمتی است خیر نبینند.ان شاا... همه فرهیختگان کازرونی با هوشیاری پیگیر مسایل کازرون باشند تا بار دیگر تاریخ تکرار نشود.و از انتقاداتمان و تلاشهایمان در جهت حفظ پریشان سو استفاده برای مهجور کردن شهر شهید پرور کازرون نشود.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۸۷/۱۱/۱۴
0
0
نباید دریاچه پریشان را بهانه کرد و نماینده فعال و مردمی کازرون را کوبید همه فشار هایی که به ایشان وارد می شود به خاطر تلاشهای مخلصانه ایشان برای احداث تونل بناف و تلاش جهت عبور خط آهن و آزادراه شیراز بوشهر از کازرون است چون بعضی ها منافعشان را در خطر میبینند و می ترسند دستشون رو بشه
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۲/۰۹
اذان صبح
۰۴:۵۷:۳۰
طلوع افتاب
۰۶:۲۳:۱۵
اذان ظهر
۱۳:۰۱:۱۸
غروب آفتاب
۱۹:۳۸:۳۴
اذان مغرب
۱۹:۵۵:۲۳