پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۱۲۳۶۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۹
دبر موسسه 13 فروردين:
بارشهای اخیر دراستان فارس و شهرستان کازرون و جاری شدن نهرها به سوی تالاب پریشان باعث شده که امید به احیاء زمستانه دریاچه پریشان بیشتر شود.
به گزارش كازرون نما، پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچه‌های آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. این دریاچه به نامهای مور، پریشان و فامور نیز شناخته شده‌است.
دریاچه پریشان در طول تاریخ با فرهنگ و تمدن مردم فارس و کازرون عجین شده و به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی کازرون همواره مردم نقاط مختلف ایران به ویژه استان فارس را به سوی خود جلب می کرد.
سالهاست که دریاچه پریشان خشک شده و از آن فقط حوضچه ای کوچک برای زنده ماندن زیستمندان دریاچه آنهم با کوشش محیط زیست و دوستداران دریاچه باقی مانده است.
درطول این سالها دریاچه پریشان در فصول بارندگی آبدار می شود و تاحدودی زیستمندان می توانند در قسمتهای احیاء شده آن به زندگی ادامه دهند.
طی یکی دو هفته اخیر نیز براندگیهای به نسبت مناسب باعث شده که کارشناسان به احیاء بخشهایی از دریاچه برای فصل زمستان امید داشته باشند.
دبیر موسسه 13 فروردین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت دریاچه پریشان گفت: طی چند مدت اخیر 80 میلیمتر بارندگی در شهرستان کازرون داشته ایم که بیش از 65 میلیمتر آن مربوط به 24 ساعت است.
علی اکبر کاظمینی ادامه داد: این بارندگی ها جاری شدن آب از کوه های اطراف پریشان را به همراه داشت به گونه ای که نهرهای عظیمی از کوه به سمت تالاب جاری شدند.
وی با تاکید بر اینکه این بارندگیها خسارتهای زیادی به روستای شهرنجان وارد کرد، اظهار داشت: قرار بود که زمینها و خانه های این روستا از سوی محیط زیست خریداری شود تا مردم روستا جابه جا شوند زیرا این امر در آبدار شدن و احیای دریاچه تاثیر زیادی دارد اما متاسفانه به دلیل کمبود اعتبار این اقدام صورت نگرفت.
این فعال حوزه محیط زیست ادامه داد: بارشهای اخیر شهرستان کازرون پر آب شدن کانال های آب فصلی این روستا را به همراه داشت به گونه ای که سطح سفره آبهای زیرزمینی پرآب شده و زمین سیراب شد.
کاظمینی گفت: با توجه به این وضعیت می توان امیدوار بود که در آینده چشمه بنگ در دریاچه پریشان آبگیری شده و در نهایت دریاچه آبدار شود.
وی با اشاره به نقش بارندگیها در احیاء نیزارها بیان کرد: این بارندگی ها نقش مهمی در احیا و شادابی نیزارها و همچنین چشمه بنگ داشت، پرندگانی که در این نیزارها زندگی می کردند، محلی امن را برای سکونت پیدا کردند.
دبیر موسسه 13 فروردین اظهار داشت: در این راستا می توان امیدوار بود که در فصل زمستان نیز پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو، پلیکان و... در بخشهای مختلف دریاچه ساکن شوند که این امر در احیای دریاچه نیز موثر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار جابه جایی اهالی روستای شهرنجان شد و گفت: در صورتی تحقق این امر بیش از 30 حلقه چاه از سوی دولت خریداری شده و می توان نسبت به مسدود کردن آن اقدام کرد که این موضوع در آبدار شدن بخشهای شمالی دریاچه موثر است.
کاظمینی همچنین خواستار هدایت آبهای دشت دوان به سمت دریاچه شد و گفت: این آبها در حال حاضر به سمت غرب در حرکت است از این رو باید آنها را به سمت شرق هدایت کرد که این امر در آبدار شدن دریاچه نقش زیادی دارد.
وی تاکید کرد: در صورت پیگیری این مسائل می توان انتظار داشت که 20 الی 30 هکتار از دریاچه احیا شود و حتی در فصل تابستان نیز آبدار بماند.
نویسنده: سرويس خبر
مطالب مرتبط :
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
سیدرضا بازیار
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۲
0
3
البته دلیل اصلیش میتونه پر شدن چاه های غیر قانونی باشه!
رسول
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
0
0
همه باهم برای احیای پریشان
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۲/۰۴
اذان صبح
۰۵:۰۳:۲۶
طلوع افتاب
۰۶:۲۸:۰۰
اذان ظهر
۱۳:۰۲:۰۶
غروب آفتاب
۱۹:۳۵:۲۶
اذان مغرب
۱۹:۵۲:۰۴