پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

توليد علم و علوم انساني
نويسنده: ابراهيم فياض
ناشر: سپیده باوران
تاريخ انتشار: 01/07/1389
قطع: وزيري
تعداد صفحات: 212 ص

چكيده:

كتاب «توليد علم و علوم انساني» نوشته ابراهيم فياض از سوی انتشارات سپیده باوران منتشر شد. دغدغه اصلي اين كتاب را ماجراي علوم انساني و بومي‌سازي اين علم مطابق با فرهنگ و دستاوردهاي بومي است. از آنجا كه در علوم انساني چشم برخي دانشگاهيان به دست غربيان است تا توليدات آنها را ترجمه يا تدريس كنند، اين كتاب مي‌كوشد با توجه به ضرورت‌هاي بومي‌سازي و بومي‌نگري، نيازهاي اين حوزه را عيان سازد.
كتاب «توليد علم و علوم انساني» دو بخش دارد كه مقالات و گفت‌گوها بخش‌هاي اين كتاب هستند. فرمولي براي علوم انساني اسلامي، اقتصاد اسلامي پيشرفته، مردم شناسي ديني فلسفه، فقاهت و نوآوري، فلسفه تاريخ ايراني و نوآوري، خلاقيت و سازمان، علم كلام و نوآوري، شرق و غرب معرفتي و نوآوري، علوم انساني و سياست گزاري كلان، دانش و قدرت، پسا صدارييسم، سازمان و دانش، انقلا فرهنگي و دانشگاه اسلامي و وحدت حوزه و دانشگاه : زمينه‌هاي معرفتي عنوان مقالات اين كتاب هستند.
بخش گفت‌وگوها هم كه مصاحبه‌هايي با ابراهيم فياض است، شامل عنوان‌هاي اشرافيت معرفتي در مصاف با علم بومي، توليد ثروت ملي در گرو وحدت حوزه و دانشگاه، فاجعه علوم انسانس، وضعيت علوم انساني در ايران، ايران بدون مردم شناسي به جايي نخواهد رسيد، فلسفه متاخر ايراني، ساز فرهنگ با نواي ايراني، مظلوميت فرهنگ برآيند فقر معرفت ديني، مصرف گرايي از كالا تا انديشه، غرب ديگر شاخص نيست و حركت ايران به سوي سرمايه‌داري مي‌شود.
انتشارات سپيده باوران هفته پیش، كتاب «توليد علم و علوم انساني» را در 212 صفحه با قيمت 4هزار تومان منتشر كرده است.
ابراهیم فیاض دانش آموخته حوزه و دانشگاه و دارای دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و عضو هیئت علمی دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. در كتاب‎ها، مقاله‎ها و حرف‎های او نوآوری‎ها و خلاقیت‎های زیادی وجود دارد و تلاش‎های علمی وی نمونه خوبی از علوم انسانی بومی است. کتابهای «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم شناختی» و «مردم شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از جمله آثار منتشر شده این استاد دانشگاه هستند.